July 31st, 2002 – Restday at Lake Powell

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Wed 31 Jul 2002 5:53 pm

Vandaag lekker uitslapen want we hadden besloten om lekker te relaxen. Dat was ook wel nodig na al die indrukken. Dus lekker laat opgestaan, beetje gaan zwemmen en shoppen op de campingwinkel.

‘s avonds nog even naar Lake Powell gegaan om pootje te baden.

Lake Powell

July 30th, 2002 – Jeep tour + Antilope Canyon

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Tue 30 Jul 2002 5:49 pm

We gaan vandaag eerst een ‘jeep tour’ doen in het Navajo land. Het was niet echt een jeep maar een of andere gare bus.

Jeep

De man vertelde hoe de rotsformaties waren ontstaan en hoe ze aan hun bijnaam kwamen. Terug bij de camping weer klaar gemaakt om te vertrekken naar de camping bij Lake Powell.

Onderweg zijn we nog gestopt bij Antilope Canyon. Dit was ook nog in het indianen reservaat. We moesten daar in een jeep stappen die ons recht door een stuk woestijn bracht om vervolgens bij een scheur in de aarde te komen. Je kon daar doorheen lopen en zag allerlei lagen in de aarde. De combinatie van lichtinval en rondingen maakte het een erg indrukwekkend plaatje:

Antilope Canyon

Op een afgesproken tijd zou de indianenvrouw ons weer op komen halen met de jeep. Op de terugweg door de woestijn stopte de jeep er ineens mee. Het was echt loeiheet en ze kreeg dat stom ding niet meer gestart. Uiteindelijk na 5 minuten ( het leken wel uren) konden we onze weg vervolgen richting camper.

Lake Powell was niet ver meer rijden en zijn bij aankomst op de camping lekker gaan zwemmen.

July 29th, 2002 – Monument Valley

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Mon 29 Jul 2002 5:41 pm

Vandaag ook weer lekker vroeg op en na een ontbijtje kwamen erachter dat we waren vergeten om de ‘vieswatertank’ van de camper tijdig leeg te laten lopen. Het rook dan ook een beetje naar rotte eieren. Na alles geleegd en doorgespoeld te hebben konden we dan ook vertrekken.

Monument Valley

De camping lag in het reservaat van de Navajo Indianen. Tijdens de reis erheen waren de bekende monument valley vormen al goed te herkennen.

Campplace Monument Valley

Op de camping hadden we een enorm mooi uitzicht. We keken precies tussen 2 rotswanden door naar dit plaatje:

July 28th, 2002 – Grand Canyon

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Sun 28 Jul 2002 5:39 pm

Weer lekker vroeg opgestaan omdat we weer een flink stuk moesten rijden. Onderweg even gestopt om te ontbijten bij de mac. De volgende stop was Montazuma’s Castle.

Montazuma’s Castle is eigenlijk helemaal geen kasteel en de soort rotswoning was al een eeuw onbewoond toen Montazuma werd geboren. Maar toch erg indrukwekkend. Aangezien Montazuma’s Castle ook in een National Park ligt was dit een goede gelegenheid om een pas te kopen waar we elk NP inkunnen.

De volgende stop was Sedona, een klein plaatsje wat al gelijk met Valkenburg werd vergeleken. Overal kleine winkeltjes waar we dan ook even langs zijn gelopen. Verder niet veel bijzonders.

Op naar de camping in Grand Canyon NP. We moesten vlug eten omdat we zonsondergang wilde zien bij de Grand Canyon. Vanuit de camping was het een half uurtje lopen maar dat was het zeker wel waard. De rotsen hadden allerlei verschillende kleuren en het was echt een kippenvel moment toen de zon onderging.

Grand Canyon

July 26th 2002 – Apache Junction

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Fri 26 Jul 2002 5:38 pm

Vandaag stond 675 kilometer te wachten dus we zijn vroeg vertrokken. Onderweg kwamen we langs een soort van zandduinen. Toen we daar uitstapte om eens een kijkje te nemen kregen we een klap van de warmte. Het was daar warmer dan 40 graden! Nadat ik de duinen op was gerend ( en ook weer terug) zijn we verder gereden.

Apache Trail

Rond 4 uur kwamen we op de camping. We stonden eigenlijk gewoon midden in de woestijn. Dus een mooi moment om even verkoeling te zoeken in het zwembad. Het water was niet echt koud. Dat is daar ook erg lastig. Zelfs al draai je de koude kraan open komt er nog warm water uit. Erg vreemde gewaarwording.

Na de verfrissende duik was het tijd om te gaan eten. En daarna even bubbelen in het bubbelbad.

July 25th, 2002 – Seaworld

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Thu 25 Jul 2002 5:24 pm

Weer om 7am opgestaan en ontbeten. Vandaag gingen we naar Seaworld. Er waren veel shows om te bekijken. Over het algemeen waren het grote dieren die kunstjes deden of het publiek nat maakte ( in the splash zone). Ook was er een mogelijkheid om dieren te aaien.

Seaworld

Om 6pm verlieten we het park en gingen op zoek naar een winkel om eten te kopen. ‘s avonds hadden we boterhammen gegeten. We gingen vroeg slapen want de planning was om de volgende dag om 6.30am op te staan

July 24th, 2002 – San Diego

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Wed 24 Jul 2002 5:18 pm

Van Anaheim zijn we vandaag richting San Diego gereden. We waren vroeg vertrokken omdat Theo kaartjes had geregeld voor de baseball game: San Diego Padres vs. Los Angeles Dodgers

Toen de wedstrijd op het punt stond om te beginnen stonden ineens alle mensen op, deden hun petje af en begonnen het volkslied te zingen. Dat was een kippenvel moment.

Na het volkslied begon dan de wedstrijd. De amerikanen vraten aan 1 stuk door onder die wedstrijd. Van pizza’s tot popcorn tot nootjes. Echt alles schoof naar binnen. Uiteindelijk hadden de Padres gewonnen met 8-0.

Baseball San Diego

Na de wedstrijd zijn we naar de camping gereden. Toen we ons een beetje hadden opgefrist zijn we met 8 man in 1 camper gaan zitten op zoek naar een Mexicaans restaurant. De burito’s waren echt zo groot als een complete cake hier in Nederland.

July 23rd, 2002 – Get our Motorhome and drive to Anaheim

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Tue 23 Jul 2002 5:11 pm

Vandaag weer lekker vroeg ( 7am) uit de veren om een lekker ontbijtje te pakken. We moesten om 9:45 beneden staan met koffers, om samen met de mensen die ook deze tour gingen doen, in de bus te stappen om de camper op te halen.

We kregen een video te zien over de weetjes van de camper en daarna konden de papieren worden getekend. Aangezien we met 8 man waren hadden we besloten om voor 2 campers te gaan. De indeling die we hadden gemaakt was:

Camper1: Ton, Truus, Thijs, Timo
Camper2: Theo, Twan, Reggy, Thomas

De Camper2 die wij eigenlijk zouden moeten krijgen was kapot en aangezien ze geen vervangende camper hadden in dezelfde klasse kregen we een grotere 😀

Na nog een hoop informatie over hoe je nou met zoon enorme rijdend huis moet omgaan konden we onze koffers leegmaken en in het opslagdepot zetten om vervolgens naar onze eerste camping te rijden in Anaheim. Onderweg hebben nog even wat inkopen gedaan.

July 22nd, 2002 – LA Tour + Universal Studios

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Mon 22 Jul 2002 5:07 pm

Om 7am opgestaan en een lekker fruit ontbijt gehad. Daarna in de lobby wachten op de andere mensen. Albert (onze reisleider) had een stadstour geregeld om de mooiste stukjes van Los Angeles te bekijken.

Zo hebben we de zwervers van Santa Monica Boulevard bekeken, het Hollywood sign op een enorm grote afstand mogen aanschouwen en de grootte van onze handen vergeleken met die van alle grote hollywood sterren.

Na de tour werden we naar Universal Studios gebracht. Hier kregen we een rondrit over verschillende sets van Hollywood en konden we shows bekijken.

Universal Studios

July 21st, 2002 – Flight to LA

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Sun 21 Jul 2002 4:57 pm

Vandaag zijn we van Washington naar Los Angeles gevlogen.

In het hotel hebben we kennis gemaakt met onze reisleider Albert. En zijn wat pizza’s gaan eten in de buurt. Hier hebben we voor de eerste keer kennis gemaakt met een veelste grote Amerikaanse portie.

Next Page »
© 2009 Twan Sevriens