Blue Mountains

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Mon 28 Mar 2005 4:19 pm

Mike en ik hadden afgesproken om te kijken wat voor weer het was op 2e paasdag en als het er een beetje christelijk uit zag om dan de trein naar de Blue mountains te pakken. Het was erg bewolkt en dus hadden we er niet zoveel hoop op, toen om 9.30 besloot ik dat we gewoon moesten gaan. We wilden de trein van 11 uur pakken om dan om 13 uur aan te komen in de blue mountains.

Helaas misten we de trein net… en besloten we om maar te gaan ontbijten. De trein van 12 uur hadden we gelukkig gehaald en na 2 uur stonden we in Katoomba.

Aangezien het dus al 2 uur was besloten we een kaartje te kopen voor de Explorer bus

Eerste stop was Scenic World. We kochten een return ticket zodat we met de railway naar beneden konden, dan een stukje lopen en dan weer omhoog konden met de Flyway.

De railway was erg steil maar je zag vrij weinig omdat alles was afgeschermd. We besloten om de andere kant op te lopen richting the 3 sisters (in plaats van omhoog te gaan, de bus te pakken en uit te stappen bij de 3 sisters)

Dit was een erg mooie wandeling, en als laatste moesten we de Giant stairway omhoog. Dat waren 862 treden. We moesten aardig doorstappen want om 4:45 vertrok de laatste bus.

Ruim op tijd kwamen we boven aan en bracht te bus ons naar Leura waar we weer op de trein stapten.

Ik vond de blue mountains niet zo heel erg spectaculair, we hebben vandaag ook alleen maar erg toeristische plaatsen bezocht. Ik wil graag nog een keer een dag gaan hiken daar, maar dat zal zonder Mike moeten, (amerikanen….zucht 😛 )

Ooops… they did it again

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Thu 24 Mar 2005 3:27 pm

Ik zou dit weekend een weekend trip naar Port Stephens maken.

Trip Includes: Return air conditioned transport, see the Australian
Koalas in their natural habitat while taking a beautiful bushwalk, visit
an Australian Oyster Farm, and sample some of its fresh oysters,
accommodation, Australian BBQ dinner, Breakfast, a two hour Dolphin
Watch cruise and why not even swim with them as there are waterslides,
jumping board and a boom net on the boat (free tea and coffee on board),
Four wheel driving tour on some of Australia’s biggest sand dunes and an
opportunity to experience Sand Boarding (optional), or just lay down and
chill on the sand or swim at the beautiful Birubi Beach before returning
back to Sydney.

Don’t forget: towel, swimsuit, sunscreen

Pick up: 7.45 am (Outside KFC, Bathurst St)

Return: 6.30 pm on Sunday

Gister belden ze op om te zeggen dat het nog maar 1 dag is.. (zaterdag) en of ik nog mee wilde. Ik vroeg waarom het nog maar 1 dag was, naja dat kwam door de hevige regen de laatste dagen. De oysterfarm en de koala walk vielen daardoor af.

Wat ga ik dan doen op zaterdag? Dolphin watching and sandboarding. Ook cool natuurlijk maarjah, de vraag is nog of het uberhaupt door gaat omdat een hoop mensen nu afgemeld hebben.

EDIT:
Trip is canceled… fijn… zo krijg je wel dingen te zien…

Moooooving

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Wed 16 Mar 2005 6:15 pm

Nu denken jullie allemaal dat ik ga verhuizen, naja dat is ook zo! Als het goed is vandaag zelfs. Niet naar een ander huis, maar naar een andere kamer in hetzelfde huis.

Het zit namelijk zo:
Mike gaat over een paar weken naar huis en hij heeft een 2x zo grote kamer + deur naar veranda ( == deur naar de buitenlucht) dus belde ik George ( == eigenaar van het huis) op om te vragen of ik dan Mike’s kamer kon hebben. No worries m8, you can have that room.

Nu hoor ik jullie denken… maar… dat is pas over een paar weken. Dat klopt, nu komt het:
Daniel ( een vent uit slowakije die al 3 jaar hier op een studentvisa verblijft zonder naar school te gaan) woont in het huis next door. ( dat ook van George is) Hij had een deal met George dat hij wat deed poetsen en onderhouden in beide huizen en daarvoor kreeg hij korting op de huur.

Nu hoorde ik gister ineens dat Daniel naar huis MOEST, want ze hadden zijn visum niet verlengd. Hij is dus ook gister vertrokken. Daniel moest ook altijd de huur ophalen van beide huizen en dat heeft hij maandag dan ook gedaan. En meegenomen 😛 Hij is gewoon gegaan zonder iets te laten weten aan George.

Anyway, Christian (duitser die ongeveer dezelfde kamer heeft als mike) gaat nu op de plaats van Daniel wonen en wat van zijn klusjes opknappen en ik heb George gister gebeld om te vragen of ik de kamer van Christian mocht hebben.

Christian waarschuwde me omdat Ahmed die naast ons woont ook die kamer wilde hebben omdat hij studeert en nu een shared kamer heeft. Gelukkig was ik eerst en als alles goed is kan ik straks mijn spullen omgooien 😀

March 11-12: Sightseeing

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Sun 13 Mar 2005 4:01 pm

Ik heb vrijdag de 11e vrijgevraagd om met Mike wat toeristendingen te gaan doen. Mike doet zijn stage bij een bedrijf die een soort van prepaid attractiekaart verkopen. Je kunt dan, afhankelijk van hoe lang je kaart geldig is, attracties bezoeken. Meestal heb je gratis entree, of korting op producten die ze aanbieden.

Normaal kost een dagkaart $65, maar Mike had wat korting kunnen regelen en we kregen de kaarten voor $52. Het plan was om vrijdag in de middag wat dingen te doen en zaterdagmorgen. We dachten namelijk dat de kaart 24 uur geldig was, maar helaas bleek dat niet zo te zijn. Aangezien we de vrijdag uitgeslapen hadden was het te laat om nog ergens heen te gaan en de kaart te gebruiken.

Na wat dingetjes opgezocht te hebben bleek het powerhousemuseum met $10 entree wel een goed idee. Daar aangekomen bleek dat er een lord of the rings tentoonstelling was maar die kostte $19.50. We besloten om het maar bij het gewone museum te houden en we betaalden $10.

Achteraf was die $10 nog teveel want het was een erg saai museum. Het plaatje deed vermoeden dat je er allerlei leuke experimentjes kon uitvoeren maar dat was maar deels waar.

Na een tijdje in het powerhousemuseum rond te hebben gehangen op naar de chinese gardens. Omdat het al 4.30 was en de gardens om 5.00 sloten konden we erin voor $3.00 erin ipv $6.00. De gardens waren een zee van rust in het drukke Sydney en het was dan ook een raar gezicht om zoon chinees huisje te zien met op de achtergrond de wolkenkrabbers van Sydney.

Om 5.00 moesten we eruit en toen zijn we wat gaan eten in darling harbour. Na een quick snack besloten we eens te gaan kijken waarom er zoveel mensen bij een bepaalde boot stonden. Daar bleek een opname te zijn voor de Australische TRL (muziekprogramma). Na daar even gestaan te hebben en we zagen dat we dicht bij het IMAX theater waren besloten we om een IMAX film te pakken genaamd: Aliens of the deep.

Dat was niet echt een film maar meer een documentaire over het leven in de diepe oceanen. Zo diep dat er dus geen zonlicht komt en er dus ook geen fotosynthese kan plaatsvinden. Vreemd genoeg was er erg veel leven daar beneden en de link naar het alien gedeelte was dan natuurlijk ook het leven op andere planeten waar onder een diepe ijslaag misschien wel dezelfde oceanen zitten met mogelijk leven.

Op zich was het erg interessant. (nooit aan gedacht eigenlijk), maar goed, weer terug naar Glebe om na een paar biertjes bij de buren te gaan slapen.

Zaterdag 12-03-2005
Beetje uitgeslapen, rond een uur of 11 vertrokken we met de bus richting circular quay om daar de ferry te pakken. Deze ferry gaat naar Taronga Zoo. Daar aangekomen stapte we in de Sky Safari (stoeltjeslift) die ons naar de ingang van het park bracht. De zoo kost normaal $27.

Ik vond het maar een kleine dierentuin. Maar het had wel iets om wederom de skyline van Sydney te zien terwijl ik een foto maakte van een etende giraf. Na 2 uurtjes hadden we de zoo dan ook wel gezien en pakte we de ferry terug naar circular quay.

Daar aangekomen moesten we snel wat te eten pakken (cheeseburger) en ons naar Darling Harbour haasten voor de jetblast tour. Nadat we hadden ingecheckt kregen we een praatje over de veiligheidsvoorschriften en ze maakten ons nog eens duidelijk dat het niet om een gewone tour ging maar om een hazardous ride. Normaal zou deze boot $57 zijn voor 35 minuutjes.

We werden meegenomen naar een stukje buiten de haven waar de knakker die de boot bestuurde mooie powerstops maakte en rondjes spinde voor de ferries. Dit alles onder genot van wat mooie muziek. Na 35 minuutjes en zeiknat stonden we weer op het ‘vaste’ land van Darling Harbour waar we een biertje pakte op het terras.

Next op het programma was de Sydney tower. Daar zitten 2 restaurants in waar we met de kaart een gratis fles wijn konden krijgen bij een diner. Dus daar stonden we dan, op zaterdagavond.. uiteraard niet geboekt en het vrouwtje achter de desk vertelde ons dat alles was volgeboekt. Helaas pindakaas, we konden niet eens naar boven want je moest perse geboekt hebben daarvoor. Geen mooi uitzicht dus…

Dan maar op naar het Aquarium. Het aquarium kost normaal $26 en we hadden de kosten van de kaart dan ook ruimschoots terugverdient door deze 3 dingen op 1 dag te doen. Ik vond het aquarium ook maar erg klein. Ze hadden een mooie sharktunnel (zoals in seaworld) en dat was het dan ook wel.

Toen we bij het einde kwamen zei ik… huh, is dat alles, en Mike (die al eens eerder er was geweest zei, jep… told ya… ) naja, rond een uur of 8 stonden we dus weer in Darling harbour.

De bus gepakt naar huis en uitgestapt bij de japanner. Na lekker gegeten te hebben ff douchen en weer aankleden om uit te gaan.

We waren allebei erg moe en besloten om maar gewoon ff de bus naar George street te pakken (redelijk dicht bij huis, paar pubs/clubs). Helaas kwam er geen bus, dus dan maar de taxi. Na een gezellige avond gehad te hebben weer de taxi naar huis en naar bed.

My graduation assignment

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Fri 11 Mar 2005 6:07 pm

Inleiding

Aggeggi.com, het bedrijf waar ik mijn stage eigenlijk loop is dus een webshop voor allerlei gadgets. Daarnaast fixen zij allerlei computerprobleempjes en verkopen ze ook computers. Aggeggi.com heeft een kantoortje in het magazijn van Roko Packaging dat een familiebedrijf is van de Bonello’s.

Vader Bonello is een tijdje geleden overleden en zoon John heeft Roko overgenomen. De broer van John, Simon, heeft het bedrijfje Aggeggi opgezet samen met neef Paolo.
Zoals je ziet, 1 grote familie.

Nu is 1 van de werknemers van Aggeggi.com erg betrokken in het werk van NWCC (north west community care) die zich inzetten om de north west community draaiende te houden. Zij organiseren allerlei activiteiten.

ALs je die 2 nou bij elkaar gooit krijg je dus een community gerichte organisatie waar de nieuwste technieken een belangrijke rol spelen. Samen hebben de 2 dan ook CTIC (Community Technology and Innovation Centre) opgericht. Deze organisatie wil mensen in communities helpen om in aanraking te komen met nieuwe technieken en om die mensen ook te leren hoe ze met die technieken om kunnen gaan.

Ze willen zelfs zover gaan dat er complete wijken ontstaan waar allerlei nieuwste technieken zijn ingepropt en daarbij kun je denken aan ieder huis breedband internet, met VOIP ( voice over ip) en camera’s door de hele buurt zodat je vanuit overal in de buurt kunt kijken wat er te doen is. ( grote broer kijkt naar je?? )

Er worden trainingen georganiseerd en CTIC wil werk gaan creeren voor mensen binnen de community. Ze willen een sustainable community maken die zichzelf dus kan onderhouden.

De opdracht
Mijn taak is om de website (die op dit moment alleen nog uit een logo bestaat) te gaan omtoveren in een informatieportal waar CTIC haar producten en services op kwijt kan. Ook moet er een soort van webshop komen waar allerlei producten worden aangeboden die de community kan kopen van CTIC waar CTIC minimaal winst op maakt en dat weer terug geeft aan de community… (ik vertel maar wat ze mij hebben verteld)

die informatieportal moet ook een deel bevatten waar communties die zijn aangesloten bij CTIC een stukje van hun informatie kwijt kunnen. Uiteraard moet die webshop gekoppeld worden aan de informatie portal omdat je als lagere school student je hele inventaris voor school kunt kopen bij CTIC, maar dan wil je natuurlijk wel dat de credits naar jou school/community gaan. (iets van fundraising)

Idee wat ik heb, ik zoek een mooie opensource informatieportal uit, ik zoek een mooie opensource webshop uit. En ga die dmv een zelf geschreven interface aan elkaar koppelen. (zo klinkt de opdracht toch nog interessant he Hanswillem 😛 )

Ook moet ik dan aan het einde een training gaan verzorgen die de mensen die dus met de site moeten gaan werken leert hoe ze er mee om moeten gaan, en hoe ze andere mensen dat kunnen duidelijk maken.

Dat is zoon beetje het idee wat ik heb op het moment. Misschien dat dhr Linnartz het daar niet mee eens is, en dan hoor ik dat wel via het pva.

Nog vragen???? jullie zijn vrij om te reageren en ik zal mijn uiterste best doen om ze te beantwoorden

Central coast, hmm maybe not

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Thu 10 Mar 2005 5:57 pm

Pff, I booked a trip with ISPC to central coast, we would visit a reptile parc, some nice beaches and stuff, and I just got an email that the trip is cancelled..

Manly Beach

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Sun 6 Mar 2005 11:31 am

Vanmiddag ( zondagmiddag) de ferry naar Manly beach gepakt. Ik heb een hoop foto’s gemaakt maar helaas omdat de boot dus nogal beweegt is er eigenlijk weinig gelukt qua mooie skylinefoto’s van sydney 🙁

Manly Beach

De strandfoto’s zijn wel OK

© 2009 Twan Sevriens