ISPC

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Thu 27 Jan 2005 8:44 pm

Op een gegeven moment heb ik toch moeten besluiten om een stagebemiddelingsbureau in te schakelen. Het zag er naar uit dat ik niet zelf een stageplaats kon regelen dus met de gedachte ‘kost wat maar dan heb je ook wat’ heb ik ISPC de opdracht gegeven om een stageplaats voor mij te zoeken. Na de aanbetaling gedaan te hebben zei mijn contactpersoon op dat moment ( 2e week van November) dat het geen probleem zou zijn om op 1 februari te kunnen beginnen met mijn stageplaats. Naja, dat was precies wat ik wilde dus ik dacht laat gaan.

Ondertussen kon ik al wat visumformuliertjes invullen en alle vragen werden meestal binnen 1 dag beantwoord. Ook zou mijn ‘placement manager’ spoedig met mij contact opnemen om nog wat zaken door te spreken.

Die placement manager liet maar niks van zich horen en ik bleef maar zeggen dat ik nog steeds niks van hem/haar vernomen had. Toen was het ineens december en tjah in december is het een hoop feest. Dus werd er weinig gewerkt en de begindatum werd al evengemakkelijk naar 21 februari geschoven. Ik had ondertussen wel al een mailtje van mijn placement manager gehad.

Dan is het al weer januari, nog steeds geen stageplaats en er werd maar gezegd, ga ervan uit dat het nog 4-6 weken duurt nadat we de stage hebben vastgelegd voordat je kunt reizen, want het visum duurt nou eenmaal zo lang.

Toen toch maar eens bellen hoe het nou zat want ja, de weken ging maar voorbij en ik had de hoop al voor februari opgegeven totdat op een gegeven moment ik een mailtje kreeg dat ik een stageplaats had. Ook zou ik al op 21 februari kunnen beginnen ( het was toen 27 januari ) en toen brak de hel een beetje los. Ineens moest ik binnen een paar weken ( week eerder vertrekken is wel aan te raden) alles regelen. Dus vliegticket, verzekering, ib-groep, school maar goed dat is nu allemaal voor mekaar.

Met de manier waarop ISPC met mij communiceerde was ik niet zo blij. Er kwam totaal niks van hunzelf en ik moest steeds diegene zijn die maar contact op neemt. ( ff ter herinnering, ik betaal ISPC een eurootje of 1600 voor een onbetaalde stage te regelen). Maar goed.. das dus het hele traject vooraf. Het probleem hierbij is de ‘komt wel goed’ mentaliteit van de Ozzies tov de stiptheid van de Hollanders. Daarbij komt dat je als buitenlandse student de contacten mist en die heb je echt nodig ( + een flinke dosis geluk) om zelf een plaats te regelen. Ook moet je opletten mocht je zelf iets vinden dat ze je niet gaan inzetten als koffiebrenger of datatypist oid.

Hoe ze de rest regelen zal ik de komende maanden gaan uitvinden.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

© 2009 Twan Sevriens