June 10-14: Whitsunday Islands

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Wed 15 Jun 2005 5:10 pm

Op 10 juni tot hadden we rond 5 uur smiddags het vliegtuig naar de Whitsunday Islands. Na een 2 uur durende vlucht kwamen we aan op prosperpine airport. Dat ligt ongeveer op 40 kilometer van Airlie Beach waar we een hostel hadden geboekt bij Backpackers by the bay. Vanaf het vliegveld namen we een gedeelde taxi(bus) naar Airlie Beach en werden voor de deur van het hostel afgezet. Na onze kamer te hebben bekeken besloten we om naar Airlie Beach te gaan om wat te eten ( en te drinken ). Het was ongeveer 15 minuutjes lopen en daar aangekomen besloten we om een lasagna te bestellen. Die smaakte erg goed en verder vroegen we wat mensen waar ‘the place to be’ was om de rest van de avond door te brengen.

Rond een uur of 2 vonden we het wel welletjes en besloten richting bed te gaan want de volgende morgen moesten we voor acht uur ons melden bij het kantoor van Pro Sail. Bij dit bedrijf hadden we namelijk een zeiltocht geboekt die ons alle mooiste plekjes van de Whitsunday Islands zou laten zien.

De volgende morgen dus weer naar Airlie Beach voor een briefing en ontbijt en dan maar wachten voor de bus. De bus zou ons naar Shute Harbour brengen waar de boot zou vertrekken. Na ongeveer 20 minuten rijden in de bus werden we dan ook ontvangen door onze hostess, Taz. Taz bracht ons naar de boot, Independent Endeavour.

Na een korte safety briefing werd de motor gestart en verlieten we de haven. De 3 volgende dagen stonden in het teken van niks doen, zonnen, snorkelen, duiken, eten, en nog meer erg relaxende activiteiten.

De boot had plaats voor 12 gasten en 2 crewmembers. Omdat alle plaatsen ook bezet waren gaf dat soms opstoppingen bij de toiletten/deuren/gangen/weg naar buiten.

De route die we hebben gevolgd was:

Whitsundays Route

De stops die we gemaakt hebben zie je in het plaatje aangegeven met de cijfers.
1: South End Whitehaven Beach, lekker op strand liggen
2: Hook Passage, eerste nacht doorgebracht ( op het dek van de boot geslapen)
3: Dumbell Island, gesnorkeld
4: Luncheon Bay and Hook Island, 40 minuten gedoken
5: Black Island, snorkelen en op het strand gelegen
6: Blue Pearl Bay and Hayman Island, zonsondergang gekeken en 2e nacht doorgebracht ( op het dek van de boot geslapen)
7: Shute Harbour, weer terug

Op maandagmiddag toen we weer terug waren, en weer ingecheckt hadden bij hetzelfde hostel ( dat beviel wel ) zijn we naar een info office gegaan om te kijken wat de mogelijkheden waren voor de dinsdag. Op dinsdagavond hadden we de vlucht terug naar Sydney dus we konden geen duik doen ( ivm tijd tussen duik en vlucht ) en besloten we om naar Hamilton Island te gaan.

Dit is een het grootste eiland en erg toeristisch. Ze hebben er een groot resort gebouwd wat een erg relaxte indruk geeft, maar, het hoort gewoon niet thuis op zo’n mooi eiland. Op het eiland kun je rondrijden met golf karretjes, 1tje huren kost $60 per UUR.. we besloten om wat hikes te maken naar de mooiste uitzichtpunten van het eiland. Om 3 uur moesten we de ferry weer terug hebben omdat de taxi ons om 5.30 op kwam pikken bij het hostel.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

© 2009 Twan Sevriens