August 6th, 2002 – San Francisco Citytour

Blogged by Twan as Travel,USA 2002 — Twan Tue 6 Aug 2002 6:21 pm

Vandaag stond een rondrit in San Francisco op het programma. Als eerste over de Bay Bridge naar Treasure Island. Hier had je een mooi punt waar je de skyline van San Francisco mooi zag.

Skyline San Francisco

Vevolgens door Down Town gereden richting Alamo Square. Dit zijn de bekende huisjes van San Francisco.

Alamo Square

De bus mocht niet blijven staan dus de chauffeur reed een paar rondjes en moesten toen snel weer intappen ( de bus mocht daar eigenlijk niet stoppen). Volgende stop was St Mary’s Cathedral. Die was echt enorm groot. En gelijk weer door naar Twin Peaks met het leuke uitzicht over San Francisco.

Twin Peaks

Na deze 2 heuvels zijn we doorgereden naar het Golden Gate Park waar we alleen vanuit de bus wat gebouwen konden bezichtigen. We reden gelijk door naar een museumpje met allerlei oude kermis apparaten.

Voor de 2e keer bij de Golden Gate Bridge. Ook hier hadden we maar erg korte tijd om rond te kijken en we hadden dus geluk dat wij de dag van te voren al rustig op ons gemak de brug hadden kunnen bekijken. De andere moesten rennen! Dit was ook gelijk de laatste tussenstop van de bus. De chauffeur bracht ons naar Pier 39 op Fishermans Warf. Daar heb je honderden kleine restaurantjes en winkeltjes.

Na de nodige souvenirs gekocht te hebben gingen we een krabbetje eten. Dit was erg lekker en een leuke belevenis. We hadden allemaal een slabber om ons te beschermen van de krabspetters van de persoon die tegenover of naast je zat.

Eating Crab at Peer 39

Na we onze buikjes weer volhadden zijn we een cable car naar Chinatown gepakt. De cable car wordt zoals de naam al zegt voortbewogen door een kabel. We moesten wel lang in de rij staan maar dat was zeker de moeite waard.

In Chinatown zou de shuttle van de camping ons komen halen maar we hadden nog 3 uur de tijd. We hebben onze ogen langs de talloze winkeltjes laten glijden. Op een gegeven moment zijn we net buiten Chinatown een hotel binnen gelopen waar 2 liften buiten het gebouw omhoog en omlaag gingen. Dit was het beste puntje om Downtown te bekijken.

Na wat junkfood naar binnen te hebben gewerkt hebben we de shuttle naar de camping gepakt om daar met San Francisco op ons netvlies gebrand in slaap te vallen.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

© 2009 Twan Sevriens