25-27 February 2005, Surf weekend

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Mon 28 Feb 2005 9:20 pm

Vrijdag
Het begon allemaal op vrijdagmiddag rond een uur of 4 toen ik vroeg of ik mocht gaan op mijn stagebedrijf. We moesten om 7.15 voor YHA staan want daar zouden we opgepikt worden. Ik snel naar huis gegaan, alle spullen gepakt en rond 6:45 pakte Mike en ik de bus naar Central Station. Dit duurde erg lang omdat een aantal mensen nogal aan het treuzelen waren.

Toen we er eindelijk waren konden we niet vinden waar we moesten zijn en ondertussen was het al 7:20. Toen we eindelijk wisten dat er zoon 3 YHA’s zijn in Sydney hadden we de goede gevonden en daar bleek de bus met ISPC mensen al weg te zijn. Maar No worries mate, kregen we te horen, we don’t leave ya here.. we konden dus met een andere bus mee.

Na een korte stop bij de bottle shop om wat biertjes voor de reis te kopen gingen we op weg naar seal rocks. Ergens halverwege konden we gelukkig snel een burgertje scoren want eten hadden we ook nog niet gedaan.

Rond 11.30 kwamen we aan op het surfcamp. Het was een enorm terrein met een paar wigwams en wat huisjes. Na mijn spullen op mijn bed te hebben gegooid en wat gepraat te hebben met wat mensen besloten we naar bed te gaan want de volgende morgen moesten we vroeg op.

Zaterdag
7:45 was ontbijten, pannekoekjes met cornflakes enzo. NA goed te hebben ontbeten een wetsuite uitzoeken en daarna in de bus naar het strand. Na ongeveer 20 minuutjes rijden kwamen we aan op het strand en konden we de surfboards uitladen. Iedereen trok zijn wetsuite aan na een grondige insmeerbeurt van alle lichaamsdelen.

Nu kon het echte werk beginnen, alhoewel, we kregen eerst wat les op het droge. We moesten oefenen om op je board te schuiven en te peddelen. Als er een golf aankomt moet je dus gaan peddelen en op het moment dat de golf je ‘pakt’ nog 4 stevige slagen en dan een soort van opdrukken op het board (nee niet op en neer, alleen maar omhoog). Na dat een paar keer gedaan te hebben konden we de zee in om de eerste paar keer compleet door de golven opgegeten te worden.

Dus na flink wat zout water gedronken te hebben werd het tijd om maar eens een mooie surf te maken naar the beach. Daarna weer een stapje verder. De bedoeling is natuurlijk dat je opstaat tijdens het ‘riden’ van een golf. Onze surfinstructeur had daar een goede 4-stap methode voor.

1: Handen onder de borst en bovenlijf omhoog duwen
2: Kont omhoog gooien
3: Achterste voet in positie zetten
4: Voorste voet in positie zetten

Easy as that 😛 maar probeer dat nog maar eens als je zeg maar als je als een gek aan het peddelen bent om de golf goed te pakken. Na een aantal keer vallen lukte het me dan toch om een paar sec overeind te komen. YEAAH…. Ik heb gesurft. Na zo de hele dag gestuntelt te hebben en af en toe eens overeind te komen trok ik mijn wetsuite uit en ben ik er mijn met camera op uit gegaan. De foto’s zullen jullie ongetwijfeld wel gezien hebben. Ik kan vertellen ik voel ze nog.. want ik denk dat ik tijdens die actie mijn benen echt gruwelijk heb laten verbranden. Maar goed ze zijn het wel waard.

Terug in de bus op naar het kamp waar we lekker konden douchen ( 10 man in de rij voor 1 douche ) en daarna bbq + feest.

Daar kwamen de echte surfdudes naar boven. Jemig wat een stel…gekken… maarja wel gezellig gehad. Rond een uur of 11 leek het of het al 3 uur snachts was, omdat zoon dag je echt sloopt.

Dus rond een uur of 12 naar bed want volgende morgen weer vroeg op.

Zondag
Weer rond 8 uur ontbijt. Helaas regende het. Maar in de zee word je zowieso nat dus… wetsuite uitzoeken, in de bus en op naar het strand.

Nog een korte herhaling van wat we gister geleerd hadden, en een versnelde 4-stap methode. De.. hoe kan het ook anders, 3-stap methode. Daarbij doe je eigenlijk stap 1+2 tegelijk. En, je hebt nog een 2-stap, daarbij doe je 1+2+3 tegelijk.

Helaas waren mijn benen erg rood en schuurde het board erg in mijn knieholtes. Na een paar keer echt gestaan te hebben viel ik kei hard met mijn kont in ondiep water. AAUW… ik heb nu een blauwe kont. (ook mooi)

Rond een uur of 1 had niemand meer zin en zijn we naar het kamp gereden. Helaas mochten we daar niet douchen omdat de huisjes al waren schoongemaakt. Dus met zwembroek aan en zand in je oren de bus in richting Sydney.

Halverwege nog in een typisch surfdorpje gestopt. Wat gegeten en gedronken. En toen weer verder om rond 11 uur op centraal station in Sydney aan te komen. Daar de bus gepakt om thuis een lekkere douche te pakken en naar bed te gaan.

Al met al een zeer geslaagd weekend, beetje pijnlijk achteraf maar dat was het zeker waard.

img_4468-borderimg_4465-borderimg_4516-border

Here I am!

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Wed 16 Feb 2005 9:21 am

Nou, ik ben net aangekomen op het vliegveld van sydney, en george heeft me naar mijn accomodatie gebracht. Hij heeft 2 ‘huisjes’ ( het zijn echt krotten) waar ik dan een klein kamertje heb, hij heeft me afgegooid en wat dingetjes gezegd en dat was het eigenlijk. Kwam nog een huisgenoot tegen, ze is een franse, voor de rest woon ik hier allemaal met thaien, en hiernaast wonen allerlei fransen.. maar er is nog niet veel

Ik zit hier ook aan een computer die in de woonkamer staat te typen, en ik kan hier mijn laptop niet zo aansluiten, maar zoals het er nu uitziet weet ik niet of ik hier die 6 maanden wil gaan wonen

Last day in The Netherlands

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Mon 14 Feb 2005 12:23 am

Mijn laatste ( volledige) dag op Nederlandsche bodem is zojuist ingegaan. Dat laatste moet je uiteraard met een korreltje zout nemen want ik ben over een half jaartje weer terug. Maar ff voor het idee..

Het is een erg vreemd gevoel om over 3 dagen aan de andere kant van de wereld te staan. Ik heb een poging gewaagd om mijn koffer in te pakken, en dan blijkt alweer dat 20kg niks is. Ik zal daar een hoop moeten gaan shoppen. Maargoed, ik ben eigenlijk GOOD TO GO!

That’s that, what else?

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Wed 2 Feb 2005 3:12 pm

Na een beetje van de schrik te zijn bekomen moest ik dus nog veel gaan regelen. Ik heb nu in elk geval:

– Vliegticket
– IB-Groep
– Verzekering
– Goedkeuring school
– Visum

Oja afscheidsfeestjes doe ik niet aan, maar jullie mogen een ‘welcome back’ party voor me organiseren als ik weer richting Nederland kom.

Ben ik nog wat vergeten???

© 2009 Twan Sevriens