April 7-12: Cairns

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Wed 13 Apr 2005 4:34 pm

Donderdag – Vertrek naar Cairns
Na een uurtje eerder van werk te zijn weggegaan en thuis ff omgekleed te hebben en de laatste spulletjes in de tas te hebben gefrot gingen Mike en ik richting vliegveld. Daar aangekomen ff inchecken, een snelle burger en instappen. Na ongeveer 3 uurtjes kwamen we om 10:45 aan in het tropische Cairns. Je merkte gelijk dat het een stuk warmer was ( ongeveer 30 graden om 11 uur s’avonds) en het regende uiteraard. Het vliegveld was erg klein en het was dan ook niet moeilijk om onze bagage terug te vinden en een taxi naar ons hostel/hotel te pakken. We hadden een kamer gereserveerd in Gilligans.

Daar aangekomen onze tassen in de kamer gedropt en maar meteen op verkenningstocht (dat waren in dit geval vooral bars-clubs). We begonnen in Gilligans zelf, die sloten om 12.30 en we besloten toen om naar de onder de backpackers erg bekende Woolshed te gaan.

Na een tijdje daar rondgehangen te hebben besloten we om naar de Esplanade te gaan. de Esplanade is zeg maar de boulevard van Cairns, mooie palmbomen, een zwembad, leuk grasveldje en dat allemaal naast het erg mooie strand van Cairns. Cairns heeft dus niet echt een strand, doordat ze de hele kustlijn gebaggerd hebben. Om het toch nog een beetje aantrekkelijk te maken hebben ze dus de Esplanade gemaakt.

Vrijdag – Boeken van Tours
Na lekker uitgeslapen te hebben en een ontbijtje te hebben besteld zijn we naar het tourbookingsoffice van Gilligans gegaan. Daar hebben we 3 tours geboekt voor zaterdag-zondag-maandag. De rest van de dag hebben we lekker gerelaxed, want zaterdag moesten we rond een uur of 6.30 op voor de eerste tour!

Zaterdag – Daytrip Daintree Rainforest – Cape tribulation
We stonden om 7.15 buiten te wachten op de bus die ons mee zou nemen voor de dagtour, uiteindelijk kwam die pas rond 7.40 en moesten we nog een hoop andere mensen ophalen.

Na een uur of iets door Cairns te hebben gecrossed en af en toe wat mensen in te laden gingen we dan toch op weg. Volgende stop was Port Douglas. Daar moesten we ook weer wat mensen oppikken en nadat dat klaar was gingen we richting de Daintree River.

Daar aangekomen stapte we op een kleine boot en vertelde ze wat over de rivier en het wildlife dat je er tegen kon komen. Ze bleven echter herhalen dat het een typische herfstdag was en dat het gedrag van de dieren totaal onvoorspelbaar was. Met andere woorden, we waren niet er niet van verzekerd een croc te zien. Na ff rondgevaren te hebben zagen we dan wel een klein crocje. Dit was zo ongeveer ook het einde van de boottocht en we vervolgden onze reis aan de andere kant van de rivier. Na een tijdje kwamen we aan bij Marrdja Boardwalk waar we de eerste echte rainforest konden bezichtigen. Het was een pad gemaakt van balken dat door het regenwoud ging. Helaas was door een storm een dikke boom midden op het pad gevallen en moesten we halverwege omkeren.

Tijdens deze wandeling hebben we een mooie hagedis, dikke spin, wat krabbetjes en wat mieren waarvan hun achterkant naar citroen smaakte gezien.

Weer terug in de bus op naar Cape tribulation. Daar kregen we lunch (ozzy burger met fries) en konden we na een korte wandeling het mooie strand van cape tribulation bekijken. Helaas was het aardig bewolkt en moesten we weer snel terug naar de bus.

Op de weg terug nog even gestop bij de Mossman Gorge waar je een verfrissende duik kon nemen. Op zich was dit niet erg indrukwekkend, gewoon een stromende rivier door het regenwoud. Na een half uurtje weer naar de bus en op naar Port Douglas waar we een half uurtje konden rondlopen.

Rond 6 uur waren we weer terug bij Gilligans waar we na een diner en een douche gezellig gingen stappen.

Zondag – Fitzroy Island
Vandaag redelijk uitslapen, we hadden de ferry om 10 uur naar Fitzroy Island. Daar aangekomen hebben we ff relaxed op het strand gelegen en heb ik wat rondgelopen over wat rotsen.

In de middag hebben we wat kleine wandelingetjes gemaakt in het regenwoud van het eiland. En om 5 uur moesten we de boot weer terug hebben.

Terug in cairns wat gegeten en gedronken en redelijk vroeg naar bed want volgende dag 7.30 bij de reef terminal.

Maandag – Great barrier reef
Vandaag moesten we om 7.30 bij de reef terminal zijn om op de boot te stappen naar het outer great barrier reef. Op de planning stond een introduik en snorkelen. Het duurde ongeveer 1,5 uur om naar de plek te gaan en al snel waren een heleboel mensen zeeziek. De boot was 1 groot kotsfeest. Als je je niet zo lekker voelt moet je naar buiten gaan, en uitgerekend waren het de asiaten die aan het kotsen waren. De crew bleef herhalen, ga naar buiten en het enige wat ze zeiden was, yes yes, maar bleven gewoon zitten.

Toen we op de snorkelplek waren heb ik een wetsuit gehuurd, om me enigzins tegen de kwallen te beschermen (ik had lange mouwen maar korte pijpen) en gelukkig geen last gehad van kwallen (andere mensen wel). Het snorkelen was echt erg mooi, je ziet mooie kleuren vissen, toch vond ik het koraal een beetje tegenvallen. Ik had gedacht dat het allemaal veel gekleurder was.

Terug op de boot, lunchen, en klaar maken voor de intro duik. De introduik is met een instructeur, de eerste 5 minuten hang je onder de boot en doe je wat kleine oefeningetjes. Daarna zwem je arm in arm met een groep van 3 personen + instructeur een beetje rond en kijkt de instructeur of je je happy voelt, hij had al snel door dat iedereen happy was dus toen konden we zelf wat rondzwemmen, uiteraard onder toezicht van hem.

Daar kwamen we een mooie schildpad tegen en werden wat mooie foto’s gemaakt. Na de duik ging de boot naar de 2e plaats, waar we nog wat gesnorkeld hebben en wat zon gepakt op het dek van de boot.

Onder het genot van een biertje en een redelijk ruwe ocean gingen we weer terug naar Cairns waar we weer wat te eten pakte en wat gingen stappen.

Dinsdag – terug naar Sydney
We hadden gevraagd of we later konden uitchecken want we moesten rond een uur of 3 op het vliegveld zijn. Normaal moet je al om 10 uur de kamer uit, maar we mochten blijven tot 1 dus dat was wel ok.

Na een ontbijtje en korte wandeling in Cairns pakten we de taxi om op het vliegveld afscheid te nemen van het mooie tropische Cairns.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

© 2009 Twan Sevriens