March 11-12: Sightseeing

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Sun 13 Mar 2005 4:01 pm

Ik heb vrijdag de 11e vrijgevraagd om met Mike wat toeristendingen te gaan doen. Mike doet zijn stage bij een bedrijf die een soort van prepaid attractiekaart verkopen. Je kunt dan, afhankelijk van hoe lang je kaart geldig is, attracties bezoeken. Meestal heb je gratis entree, of korting op producten die ze aanbieden.

Normaal kost een dagkaart $65, maar Mike had wat korting kunnen regelen en we kregen de kaarten voor $52. Het plan was om vrijdag in de middag wat dingen te doen en zaterdagmorgen. We dachten namelijk dat de kaart 24 uur geldig was, maar helaas bleek dat niet zo te zijn. Aangezien we de vrijdag uitgeslapen hadden was het te laat om nog ergens heen te gaan en de kaart te gebruiken.

Na wat dingetjes opgezocht te hebben bleek het powerhousemuseum met $10 entree wel een goed idee. Daar aangekomen bleek dat er een lord of the rings tentoonstelling was maar die kostte $19.50. We besloten om het maar bij het gewone museum te houden en we betaalden $10.

Achteraf was die $10 nog teveel want het was een erg saai museum. Het plaatje deed vermoeden dat je er allerlei leuke experimentjes kon uitvoeren maar dat was maar deels waar.

Na een tijdje in het powerhousemuseum rond te hebben gehangen op naar de chinese gardens. Omdat het al 4.30 was en de gardens om 5.00 sloten konden we erin voor $3.00 erin ipv $6.00. De gardens waren een zee van rust in het drukke Sydney en het was dan ook een raar gezicht om zoon chinees huisje te zien met op de achtergrond de wolkenkrabbers van Sydney.

Om 5.00 moesten we eruit en toen zijn we wat gaan eten in darling harbour. Na een quick snack besloten we eens te gaan kijken waarom er zoveel mensen bij een bepaalde boot stonden. Daar bleek een opname te zijn voor de Australische TRL (muziekprogramma). Na daar even gestaan te hebben en we zagen dat we dicht bij het IMAX theater waren besloten we om een IMAX film te pakken genaamd: Aliens of the deep.

Dat was niet echt een film maar meer een documentaire over het leven in de diepe oceanen. Zo diep dat er dus geen zonlicht komt en er dus ook geen fotosynthese kan plaatsvinden. Vreemd genoeg was er erg veel leven daar beneden en de link naar het alien gedeelte was dan natuurlijk ook het leven op andere planeten waar onder een diepe ijslaag misschien wel dezelfde oceanen zitten met mogelijk leven.

Op zich was het erg interessant. (nooit aan gedacht eigenlijk), maar goed, weer terug naar Glebe om na een paar biertjes bij de buren te gaan slapen.

Zaterdag 12-03-2005
Beetje uitgeslapen, rond een uur of 11 vertrokken we met de bus richting circular quay om daar de ferry te pakken. Deze ferry gaat naar Taronga Zoo. Daar aangekomen stapte we in de Sky Safari (stoeltjeslift) die ons naar de ingang van het park bracht. De zoo kost normaal $27.

Ik vond het maar een kleine dierentuin. Maar het had wel iets om wederom de skyline van Sydney te zien terwijl ik een foto maakte van een etende giraf. Na 2 uurtjes hadden we de zoo dan ook wel gezien en pakte we de ferry terug naar circular quay.

Daar aangekomen moesten we snel wat te eten pakken (cheeseburger) en ons naar Darling Harbour haasten voor de jetblast tour. Nadat we hadden ingecheckt kregen we een praatje over de veiligheidsvoorschriften en ze maakten ons nog eens duidelijk dat het niet om een gewone tour ging maar om een hazardous ride. Normaal zou deze boot $57 zijn voor 35 minuutjes.

We werden meegenomen naar een stukje buiten de haven waar de knakker die de boot bestuurde mooie powerstops maakte en rondjes spinde voor de ferries. Dit alles onder genot van wat mooie muziek. Na 35 minuutjes en zeiknat stonden we weer op het ‘vaste’ land van Darling Harbour waar we een biertje pakte op het terras.

Next op het programma was de Sydney tower. Daar zitten 2 restaurants in waar we met de kaart een gratis fles wijn konden krijgen bij een diner. Dus daar stonden we dan, op zaterdagavond.. uiteraard niet geboekt en het vrouwtje achter de desk vertelde ons dat alles was volgeboekt. Helaas pindakaas, we konden niet eens naar boven want je moest perse geboekt hebben daarvoor. Geen mooi uitzicht dus…

Dan maar op naar het Aquarium. Het aquarium kost normaal $26 en we hadden de kosten van de kaart dan ook ruimschoots terugverdient door deze 3 dingen op 1 dag te doen. Ik vond het aquarium ook maar erg klein. Ze hadden een mooie sharktunnel (zoals in seaworld) en dat was het dan ook wel.

Toen we bij het einde kwamen zei ik… huh, is dat alles, en Mike (die al eens eerder er was geweest zei, jep… told ya… ) naja, rond een uur of 8 stonden we dus weer in Darling harbour.

De bus gepakt naar huis en uitgestapt bij de japanner. Na lekker gegeten te hebben ff douchen en weer aankleden om uit te gaan.

We waren allebei erg moe en besloten om maar gewoon ff de bus naar George street te pakken (redelijk dicht bij huis, paar pubs/clubs). Helaas kwam er geen bus, dus dan maar de taxi. Na een gezellige avond gehad te hebben weer de taxi naar huis en naar bed.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

© 2009 Twan Sevriens