Blue Mountains

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Mon 28 Mar 2005 4:19 pm

Mike en ik hadden afgesproken om te kijken wat voor weer het was op 2e paasdag en als het er een beetje christelijk uit zag om dan de trein naar de Blue mountains te pakken. Het was erg bewolkt en dus hadden we er niet zoveel hoop op, toen om 9.30 besloot ik dat we gewoon moesten gaan. We wilden de trein van 11 uur pakken om dan om 13 uur aan te komen in de blue mountains.

Helaas misten we de trein net… en besloten we om maar te gaan ontbijten. De trein van 12 uur hadden we gelukkig gehaald en na 2 uur stonden we in Katoomba.

Aangezien het dus al 2 uur was besloten we een kaartje te kopen voor de Explorer bus

Eerste stop was Scenic World. We kochten een return ticket zodat we met de railway naar beneden konden, dan een stukje lopen en dan weer omhoog konden met de Flyway.

De railway was erg steil maar je zag vrij weinig omdat alles was afgeschermd. We besloten om de andere kant op te lopen richting the 3 sisters (in plaats van omhoog te gaan, de bus te pakken en uit te stappen bij de 3 sisters)

Dit was een erg mooie wandeling, en als laatste moesten we de Giant stairway omhoog. Dat waren 862 treden. We moesten aardig doorstappen want om 4:45 vertrok de laatste bus.

Ruim op tijd kwamen we boven aan en bracht te bus ons naar Leura waar we weer op de trein stapten.

Ik vond de blue mountains niet zo heel erg spectaculair, we hebben vandaag ook alleen maar erg toeristische plaatsen bezocht. Ik wil graag nog een keer een dag gaan hiken daar, maar dat zal zonder Mike moeten, (amerikanen….zucht 😛 )

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

© 2009 Twan Sevriens