My graduation assignment

Blogged by Twan as Australia 2005,Computer Science,Education,Travel — Twan Fri 11 Mar 2005 6:07 pm

Inleiding

Aggeggi.com, het bedrijf waar ik mijn stage eigenlijk loop is dus een webshop voor allerlei gadgets. Daarnaast fixen zij allerlei computerprobleempjes en verkopen ze ook computers. Aggeggi.com heeft een kantoortje in het magazijn van Roko Packaging dat een familiebedrijf is van de Bonello’s.

Vader Bonello is een tijdje geleden overleden en zoon John heeft Roko overgenomen. De broer van John, Simon, heeft het bedrijfje Aggeggi opgezet samen met neef Paolo.
Zoals je ziet, 1 grote familie.

Nu is 1 van de werknemers van Aggeggi.com erg betrokken in het werk van NWCC (north west community care) die zich inzetten om de north west community draaiende te houden. Zij organiseren allerlei activiteiten.

ALs je die 2 nou bij elkaar gooit krijg je dus een community gerichte organisatie waar de nieuwste technieken een belangrijke rol spelen. Samen hebben de 2 dan ook CTIC (Community Technology and Innovation Centre) opgericht. Deze organisatie wil mensen in communities helpen om in aanraking te komen met nieuwe technieken en om die mensen ook te leren hoe ze met die technieken om kunnen gaan.

Ze willen zelfs zover gaan dat er complete wijken ontstaan waar allerlei nieuwste technieken zijn ingepropt en daarbij kun je denken aan ieder huis breedband internet, met VOIP ( voice over ip) en camera’s door de hele buurt zodat je vanuit overal in de buurt kunt kijken wat er te doen is. ( grote broer kijkt naar je?? )

Er worden trainingen georganiseerd en CTIC wil werk gaan creeren voor mensen binnen de community. Ze willen een sustainable community maken die zichzelf dus kan onderhouden.

De opdracht
Mijn taak is om de website (die op dit moment alleen nog uit een logo bestaat) te gaan omtoveren in een informatieportal waar CTIC haar producten en services op kwijt kan. Ook moet er een soort van webshop komen waar allerlei producten worden aangeboden die de community kan kopen van CTIC waar CTIC minimaal winst op maakt en dat weer terug geeft aan de community… (ik vertel maar wat ze mij hebben verteld)

die informatieportal moet ook een deel bevatten waar communties die zijn aangesloten bij CTIC een stukje van hun informatie kwijt kunnen. Uiteraard moet die webshop gekoppeld worden aan de informatie portal omdat je als lagere school student je hele inventaris voor school kunt kopen bij CTIC, maar dan wil je natuurlijk wel dat de credits naar jou school/community gaan. (iets van fundraising)

Idee wat ik heb, ik zoek een mooie opensource informatieportal uit, ik zoek een mooie opensource webshop uit. En ga die dmv een zelf geschreven interface aan elkaar koppelen. (zo klinkt de opdracht toch nog interessant he Hanswillem 😛 )

Ook moet ik dan aan het einde een training gaan verzorgen die de mensen die dus met de site moeten gaan werken leert hoe ze er mee om moeten gaan, en hoe ze andere mensen dat kunnen duidelijk maken.

Dat is zoon beetje het idee wat ik heb op het moment. Misschien dat dhr Linnartz het daar niet mee eens is, en dan hoor ik dat wel via het pva.

Nog vragen???? jullie zijn vrij om te reageren en ik zal mijn uiterste best doen om ze te beantwoorden

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

© 2009 Twan Sevriens